Guias unguresc


Ingrediente:

ceapa una mare
chimen 0 lingura
suc de rosii 300 ml
piper
usturoi 3 catei
patrunjel frunza
carne porc 1 kg
pasta guias dulce 2 lingurite
pasta guias iute 1,5 lingurite
untura in loc de ulei
ardei 2 buc
vegeta
maghiran
ardei iute
cartofi rosii 700g
cartofi albi o bucata
carnat afumat sau salam afumat 100g
foaie de dafin 2 buc

Mod preparare:
Se pun ceapa, usturoiul si ardeiul la prajit in unsoare ,apoi se adauga si carnea taiata cubulete
si putina vegeta si piper.

Se rumeneste bine carnea, pana prinde umpic de nuanta, se adauga
chimenul , sucul de rosii,  foile de dafin , maghiranul,  pastele de guias si patrunjelul, iar apoi se adauga apa si carnatul si se lasa la fiert la foc moderat,  pana se inmoaie carnea.
Inainte de a pune “cartofii rosii ” la fiert se adauga in fiertura
un “cartof alb” si se fierbe pana se dezintegreaza pt a ingrosa
guiasul, apoi se pun cartofii rosi pana se fierb; atentie-nu prea tare.

Ardeiul iute se curata de seminte si de vene si se adauga cateva feliute , atentie nu mult ca va deveni de nemancat; la final mancarea are o consistenta intre
supa si tocanita, umpic picanta, suficient cat  sa te incalzeasca si sa te faca sa-ti dai jos o bluza in timp ce o servesti.

About these ads
Published in: on 05/05/2009 at 7:30 pm  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: http://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/05/guias-unguresc/trackback/

Feed RSS pentru acest post.

4 comentariiScrie un comentariu

  1. alte retete mai noi nu aveti

  2. Am si eu o reteta gustoasa si deosebita de guias;-500 g carne proaspata de porc,500 g carne de vita,2 cepe mari,1 gogosar mare,1 ardei rosu mare,3 catei usturoi,chimen,sare,piper,1 cub Magy vita,300 g pasta rosii,2 foi dafin,1 pahar vin rosu, pasta guias picant-2 linguri,ulei,verdeata -patrunjel taiat marunt.
    Mod de preparare;carnea se portioneaza in bucati nu prea mari,se pune la calit intr-o cratita in care s-a incins uleiul.Dupa ce s-a prajit pe ambele parti se adauga apa calduta peste carne,foile de dafin ,si se lasa 15-20 min.la inabusit.Intre timp tai ceapa fideluta,la fel gogosarul si ardeiul,prajesc chimenul intro tigaie apoi il maruntesc cu cutitul,pisez usturoiul.Toate aceste ingrediente le adaug peste carnea care s-a inmuiat,fara sa amestec cu lingura pentru ca ele trebuie sa se topeasca si sa formeze un sos,adaug cubul Magy,sare,piper si paharul de vin rosu. la urma adaug pasta de guias si verdeata tocata marunt.Se serveste langa o garnitura de cartofi natur fierti si tavaliti in putin unt,deasupra verdeata si bineinteles un pahar de vin rosu.Sunt deliciosi!POFTA BUNA!

  3. acum fac supa de chimen, maine-gulasul….Doamne…ce super retete aveti.Simt aroma mancarurilor facute de Mama si Matusile mele dragi,cu multi ,multi ani in urma.Trec la Preferinte acest Felicitari !!!!!!

  4. Hey just wanted to give you a brief heads up and let you know a few
    of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue.
    I’ve tried it in two different browsers and both show
    the same outcome.


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: