Ingrediente:
Carne de pui
Ceapa-una medie
Ardei- o bucata
Telina
Morcov
Pastarnac
Patrunjel
Marar
Orez
Piper,sare ,vegeta
Zeama lamaie
Mod de preparare: Taiem cubulete morcovii,telina,pastarnacul,ceapa,ardeiul; le punem intr-o oala cu o lingura de ulei la foc mic pana incep sa se sticleasca umpic, apoi adaugam si carnea de pui taiata cubulete pe care in prealabil o saram si piperam umpic ( adauga-ti si niste maruntaie , spate, dau un gust mai bun mai ales ca puii din comert nu prea au gust.In cazul in care vreti sa faceti senzatii cu ciorba, mergeti la piata si cumparati pui sau gaina de casa; diferenta va fi enorma.
Se tine pe foc mediu pana carnea prinde o culoare albicioasa, apoi mutam tot continutul intr-o oala mai mare cu apa incalzita(aprox 4 litri) in care sa punem fierbe in continuare ciorba.
Cand carnea e suficient de fiarta se adauga o canuta de orez. si se lasa la fiert pana se infoaie,Pt un aspect frumos ,razuiti jumate de morcov pe razatoarea mare si calitil intr-otigaie cu o lingurita de ulei si doi catei de usturoi maruntit, aprox 1- 2 min. apoi aruncati continutu in supa Tot acum taie vre-o 3 feliute,de grosimea unei lamai ce se pune la ceai, dintr-o lamaie cu tot cu coaja , nu prea mult ca o amaresti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
Oprim focul si adaugam abia acum smantana amestecata cu vre-o doua galbenuse de ou si o lingura de faina ((atentie la smantana!!!!!!! amesteca galbenusurile,smantana ,faina iar apoi in castronelul in ccare faci amestecul adauga treptat supa fierbinte cu un polonic ,aprox doua polonice in acest fel eviti imbranzirea )) in continuare sare vegeta, sa fie la gust , patrunjelul maruntit,mararul, si umpic de zeama de lamaie -max. jumate de lingurita
Ps. daca va place picant adaugati un ardei iute taiat felii
Lasă un comentariu