Tochitura cu mamaligutsa


Ingrediente:
Carne porc 400- 500 g
Ceapa una mare
Ciuperci 200 g
Boia dulce o lingurita
Usturoi 2 catei
Rosii decojite 2 linguri
Ardei macinati/dulce /iute
Maghiran varf  lingurita
Cimbru varf  lingurita
Foi dafin una bucata
Patrunjel cateva frunze
Chimen varf  lingurita
Vegeta / sare /pier negru

Mod preparare: Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei, carnea taiata cubulete si ea dar in prealabil se condimenteaza cu vegeta si piper;  dupa rumenirea carnii se adauga ciupercile taiate felii, boiaua, iar imediat dupa aceea se pune apa (boiaua prajita in ulei prea mult devine amara) Adaugam rosile decojite (pot fi inlocuite cu suc de rosii) apoi ardeii macinati,usturoiul, condimentele mentionate mai sus; inainte de ultimul clocot se presara printre degete putina faina(amestecati bine) pentru ingrosarea nitel continutului.
Pentru un gust mai deosebit se adauga umpic de carnat afumat sau costita afumata. ATENTIE la sare , condimente sau ardeiul iute ; continutul va scadea f. mult la fierbere in concluzie: la inceputul fierberii sa fie mai putin sarat ,iute sau condimentat cu 50 % deoarece si apa v-a scadea in aceeasi proportie la final

Serviti cu mamaliguta si salata de castraveti sau salata verde

Published in: on 05/05/2009 at 7:03 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/05/tochitura-cu-mamaligutsa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: