Orez cu legume si sofran

dsc026812

Ingrediente:

Orez    1 can

Ulei      1 lingurita

Vegeta

Mazare

Morcov

Patrunjel

Sofran (optional)

Ceapa    1 medie

Mod preparare:      se  praepara in cuptor, de aceea necesita prepararea in vas de ” Iena” . La o cana de orez se pun 3 de apa, ceapa intreaga, patrunjelul  intreg, mazarea, uleiul, 3-4 fire de sofran(da un gust deosebit si o culuoare galbui aurie), vegeta .Atentie mare la vegeta , in timpul fierberii se evapora 1/4 din apa,  asa ca gustati umpic apa amestecata cu toate la un loc , sa fie cu 25% mai putin sarata decat cum v-ar fi pe plac la final

dsc02682dsc026831

Modul de preparare: difera foarte mult din pricina orezului, mai exact exista orez prefiert sau orez normal

La cel prefiert : Introducem vasul in cuptor la foc mediu  si se lasa pana la expandarea boabelor, se poate chiar amesteca in timpul fierberii

L a cel normal :   Introducem la fel vasul in cuptor la foc mediu dar foarte important trebue urmarit cand mai ramane apa desupra orezului de doar un deget se scoate din cuptor si se astupa cu un capac  Atentie mare din nou a nu se mai amesteca deloc  din momentul in care incepe sa fiarba apadsc026881

Published in: on 05/06/2009 at 4:12 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/06/orez-cu-legume-si-sofran/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: