Spaghete bologneze

Ingrediente:dsc026722

Carne tocata

Rosii decojite sau pulpa de rosii pasta

Suc de rosii

Morcovi

Telina

Usturoi

Ceapa

Ardei verde „putin picant”

Piper negru

Foi dafin

Busuioc

Oregano

Ulei MASLINE

MOD PREPARARE:

dsc02673

Se razuieste morcovul si telina,  ceapa, ardeiul si usturoiul se taie marunt, iar toate acestea se pun la calit in ulei de masline;  imediat dupa ce se sticlesc se adauga carnea tocata si umpic de vegeta, din acest moment se amesteca in continuu,  pana cand carnea tocata se rumeneste umpic si incepe sa se desfaca.

dsc02674

Acum introducem pulpa de rosii , piperul,busuiocul, oregano si o foaie de dafin sfarmata intre degete . La foc foarte mic amestecam intr-una timp de 10 min;  in caz ca e prea gros continutul adaugati umpic de suc de rosii dar nu prea mult deoarece textura trebuie sa fie mai groasa, nu sa curga

dsc02675

Cam asa trebuie sa arate la sfarsit

dsc02678

De „paste”  nu trebuie spus prea mult doar :   atentie cand le cumparati, daca sunt de calitete proasta vor fi toate lipicioase si sfarmoase , iar in acest caz degeaba  ati facut sosul bun.

Published in: on 05/06/2009 at 10:31 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/06/spaghete-bologneze/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: