Carnea la prajit

La fript carnea: a nu se intepa carnea cu furculita sau alte ustensile, ca iese tare (ii iese sucul prin intepaturi). Daca se frige in tigaie: prima data se incinge bine tigaia, apoi se pune uleiul, se lasa si el sa se incinga si abia apoi se pune carnea la prajit.

Prajitul carnii (steak):
– in sange (engl. = rare, frant. = saignant): steakul are o crusta maronie, dar inauntrul este inca crud si cu sange. Un steak de 200 g trebuie prajit 2 minute pe fiecare parte.
– mediu (engl. = medium, frant. = à point): steakul are o crusta maronie, inauntru este rozaliu. Un steak de 200 g trebuie prajit 3-4 minute pe fiecare parte.
– bine prajit (engl. = well done, frant. = bien cuit): steakul este si inauntru prajit bine. Un steak de 200 g trebuie prajit 5 minute pe fiecare parte.

Published in: on 05/06/2009 at 8:36 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/06/unitati-de-masura/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: