Afinata

Ingrediente

2 kg afine
1 kg zahar
1/2 litru spirt alb de 90 de grade

Mod de preparare

Se pun intr-o damigeana de sticla afinele si zaharul, vasul se pune la soare si se leaga la gura cu un tifon;

Se misca din cand in cand pentru ca ingredientele sa se amestece uniform;

Cam dupa o saptamana, cand zaharul s-a topit, se adauga 1/2 l alcool alb de 90% (se poate pune mai mult sau mai putin, in functie de cat de tare vrem sa fie bautura);

Acum, gura damigenei se leaga cu celofan sau se inchide bine cu un dop de pluta. Se pune in camara, la rece.

Published in: on 05/07/2009 at 9:06 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/07/afinata/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: