Tuica fiarta

• 500 ml tuicã • 5 linguriþe miere
• 10 boabe piper • 10 cuisoare
• 1 vârf cutit scortisoarã
• Se pune tuica într-un ibric la fiert cu piperul, scortisoara si cuisoarele
• Când s-a încãlzit de ies aburi se adaugã mierea si se amestecã
putin, pânã se contopeste totul într-un vis de iarnã
• La primul semn, atentie, doar semn de clocot, se ia de pe foc si se acoperã;
se oferã în cescute mici de lut, cât mai strânse la gurã, sã se
rãceascã încet si sã se concentreze parfumul binefãcãtor, care ia
rãceala cu mâna

Published in: on 05/07/2009 at 8:46 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/07/tuica-fiarta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Reteta de moare lumea dar lipseste obiectul muncii: tuica. Aici in Calgary am gasit citeva vinuri de pe la noi dar atit. Sirbii au o slibovitza cam puturoasa iar din Muntenegru se gaseste o otrava de ii zic Eau de Vie de 50 de grade facuta din struguri. Am gasit palinka ungureasca de caisa dar nu e ca cea pe care am baut-o in Budapesta. Calvadosul frantuzesc aduce un pic cu tuica noastra si grappa italieneasca dar sint scumpe. Frumos situl si mai ales cuptorul de caramida. Felicitari de la minus 30 si viscol, aurel dumitrescu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: