Spaghete carbonara

Ingrediente:  pt 4 persoane DSC02694

Kaizer /Bacon/Sunca ; oricare dintre ele

Ou intreg- cate portii atatea oua

Usturoi    3-4 catei

Patrunjel frunza maruntita

Parmezan ras

Busuioc

Vegeta

Piper

Ulei masline

Unt    1 lingurita

Spaghete    aprox 90 g/persoana

DSC02702

Mod preparare:

1-  Intr-un bol se sparg ouale (galbenus- albus) se adauga o lingura de parmezan, umpic de piper,busuioc marunt (destul de mult) si sare,apoi le amestecam bine.

2- ” Sunca”  feliute , o punem intr-o tigaie cu umpic de ulei de masline ,o lingurita de unt si  putin  piper. Punem la foc pana  incepe sa prinda umpic de crusta , aruncam surplusul de ulei lasat de sunca, trebuie sa ramana aprox o lingura sanatoasa de ulei; la final adaugam umpic de apa in ce au fiert spaghetele, usturoiul presat si putina sare in cazul in care nu e destul de sarat, dar nu inainte de a fi  prajita sunca), si mai tinem  2-3 minute pe foc mic.   (apa de pe paste contine amidon , astfel transforma continutul in sos).DSC02703

DSC02710

DSC02714

Spaghetele sa fie fierte inainte de a fi sunca gata

Mentionez inca odata:  Spaghetele sa fie de calitate ( Barila…), deoarece dupa strecurare nu necesita spalare cu apa rece, lucru  esential ca pastele sa fie fierbinti, pt a se lipi  amestecul (ou,parmezan,busuioc) de ele.

Cea mai importanta etapa este amestecul :  Sunca, ou, pasteDSC02715

Strecuram pastele si imediat le turnam peste amestecul cu ou in bol; peste paste adaugam  sunca prajita , patrunjelul maruntit, umpic de busuioc, parmezan razalit 4-5 linguri si un polonic mediu de apa in ce au fiert pastele   (optional smantana 100g  amestecata cu un galbenus de ou, cateva bucatele de ardei rosu sau verde pt aspect) .  Iar toate astea  se amesteca in continuu.

Amestecul optim se face intr-un vas cu fundul cat mai rotunjit, gen bol.

Atentie la sare; nici putina nici multa,deoarece strica tot;  gustati din toate inainte de a le amesteca, mai ales sunca deoarece are tendinta de a se sara cand se prajeste, iar la sfarsit cand se amesteca nu e voie prea mult invartit. In caz ca nu e suficient de sarat puteti adauga umpic de telemea razalita. Evitati sarea deoarece se amesteca greu cu pastele.

DSC02716

Amestecul se efectueaza cu doua furculite de la margini spre interior.

In final totul va arata asa.

Pofta mare!

DSC02717

P5080018P5080029

Published in: on 05/08/2009 at 1:43 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/08/spaghete-carbonara/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: