Guias la Ceaun

Ingrediente:ceaun gulas

Carne porc si costite

sau vita cu os

Ceapa, usturoi

Morcov, telina , pastarnac

Suc rosii, pasta ardei

Sare ,vegeta, piper

Chimen, foi dafin

Conimentul

special: boia dulce

si iute,cimbru,chili,coriandru,

boabe mustar alb macinat

ienihabar,
DSC02734

Unsoare porc, ulei

Ardei iute

Cartofi

Smantana 1 lingura

Faina 1 lingura

Mod preparare:

Se pune carnea la prajit,taiata cubulete cu o lingura de unsoare si putin ulei;se lasa pana prinde o crusta(pana se inmoaie umpic carnea).P5090076

Apoi adaugam legumele taiate marunt si umpic de piper negru . Lasam la calire pana se sticlesc legumele(ceapa,usturoiul,morcov si albiturile

DSC02742

Apoi adaugam boiaua(*dulce si iute) lasam 2 minute apoi adaugam apa ,sare ,vegeta , foi de dafin maruntite, pasta de ardei maruntiti(sau ardei intregi) si lasam la fiert. DSC02746

Cand carnea e aproape fiarta,(dar nu mai repede ,deoarece se intareste )  se adauga sucul  de rosii-aprox 0,5 l ,cartofii taiati ,, frunze de ceapa si usturoi maruntite si o lingura de  chimen.si restul condimentelor amintite,iar daca aveti la indemana un pahar de vin rosu bun,adaugati-l!

DSC02747

DSC02739_2

La  sfarsit adaugam o mana de patrunjel si cateva felii de ardei iute    ori   ardei intreg (alma paprica)

La final se adauga faina(in functie de consistenta dorita) si samantana ,o lingura din fiecare, se amesteca cu umpic de apa rece  pt a evita cocoloasele si se pune in tot continutu

Sa  fie buna la gust trebuie rabdare,  eu am fiert-o in 3-4 ore.

Continutul final trebuie sa arate ca un amestec intre tocanita si ciorba.

Published in: on 05/12/2009 at 3:35 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/12/guias-la-ceaun/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. wow ce locatie fabuloasa ai avut sa faci Gulasul…o super reteta!!si la ceaun totul iasa mult mai bun(acum fac si rime).

  2. PRIMA POZA E MAGICA , AS VREA SI EU SA FIU ACOLO😦


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: