Escalop de porc

Ingrediente: DSC02766

Carne ,cotlet porc

Ceapa,usturoi

Sare,piper,vegete

Ulei, unt

Faina,maghiran

Smantana

Morcov

Mod preparare:

Se pun feliile de carne in ulei incins si se prajesc pe ambele parti pana prind o culoare albicioasa si umpic rumenita. Atentie : fara sare, vegeta si fara a fi carnea intepata cu furculita!!!   doar cu umpic de piper negru macinat proaspat daca se poate.De preferinta  prajiti carnea in doua tigai ,una mare si una mica, deoarece la inceput bucatile de carne sunt mari apoi scad f mult.

escalop

In momentul in care a prins culoare carnea adaugam o lingura de unt, iar apoi scoatem carnea pe o farfurie ;

escalop

escalop

Taiem ceapa si usturoiul marunt,morcovul razalit si le punem la calit in uleiul amestecat cu unt in ce a  fost prajita carnea

escalop

Dupa ce legumele s-au sticlit bine adaugam o cana de apa ,sare,vegeta ,maghiran  si introducem carnea. Se fiebe la foc mic si cu capac deasupra, se completeaza cu apa dar tot cate putin,atentie daca amestecati,  deoarece carnea se poate sfarma.

DSC02770

Dupa ce carnea a fiert bine , se scoate din nou  afara pe o farfurie.

escalop

Separat    intr-o cana se pune o lingura de faina, 100g de smantana si o lingura din zeama calda(in ce a fiert carnea) ,se amesteca bine pt a preveni gogoloasele si se toarna peste zeama( in ce a fiert carnea); se amesteca in continuu pana se ingroasa umpic  continutul apoi se opreste focul,   adaugam umpic de patrunjel maruntit , piper si  3 stropi de lamaie,   iar in final introducem  carnea inapoi

Atentie : daca smantana e de proasta calitate  adica mai mult iaurt” s-ar putea inbranzii,incercati smantana cu grasime ridicata

DSC02772

Pt un plus de gust se pot adauga si ciuperci in momentul calirii cepei.

escalop

Asa va arata la final.

escalop

Published in: on 05/19/2009 at 1:00 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/19/medalion-de-porc/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: