Ingrediente:
Varza
Carne(costita) os
Sare,vegeta
Pasta ardei dulci
Boia,piper
Maghiran
Cimbru
Ceapa
Suc de rosii
Carnat afumat
Cartofi 2 buc
Chimen 2 lingurite
Mod preparare: Se taie carnea cubulete si se pune la dinstuit cu umpic de ulei sau grasime de porc ori gasca. Atentie fara sare,doar cu putin piper,In momentul in care carnea incepe sa se prajeasca adaugam ceapa taiata marunt,
Dupa ce s-a calit ceapa iar carnea e suficient de prajita ,punem o jumatate de lingura de boia ,amestecam si imediat adaugam vre-o 4 cani de apa, sa stingem prajirea,apoi adaugam: sare,piper,pasta de ardei dulce,iar intre timp cat fierbe, taiem o varza intrea( pune linistit toata varza chiar daca ti se pare prea mult,scade f mult)
In acest moment punem cateva bucati de carnat afumat si lasam sa fiarba la foc mic pana carnea se fierbe si devine moale ,abea acum dupa ce carnea e fiarta bine putem adauga vre-o 150 ml suc de rosii , maghiran aprox. 1 lingurita,cateva seminte de chimen si umpic de piper negru
Atentie cantitatea de apa depinde de gustul dvs. cat de groasa doriti sa fie ciorba,de exemplu: la tocanita ajung 3-4 cani de apa ,aici trebue in jur de 10 cani, echivalet 3 l apa
Eu o prefer intre tocanita si ciorba normala,ideal pt mesele de vara
Introducem varza taiata sicartofii taiati cubulete
Lasam la fiert pana varza se sticleste ,iar inainte de ultimul clocot adaugam vre-o 3-4 fire de cimbru
Lasă un comentariu