Ciorba de Varza cu carne

Ingrediente:

VarzaDSC02792

Carne(costita) os

Sare,vegeta

Pasta ardei dulci

Boia,piper

Maghiran

Cimbru

Ceapa

Suc de rosii

Carnat afumat

Cartofi  2 buc

Chimen  2 lingurite

Mod preparare:  Se taie carnea cubulete si se pune la dinstuit cu umpic de ulei sau grasime de porc ori gasca.  Atentie fara sare,doar cu putin piper,In momentul in care carnea incepe sa se prajeasca adaugam ceapa taiata marunt,

varza cu carne

Dupa ce s-a calit ceapa iar carnea e  suficient de prajita ,punem o jumatate de lingura de boia ,amestecam si imediat adaugam vre-o 4 cani de apa, sa stingem prajirea,apoi adaugam: sare,piper,pasta de ardei dulce,iar intre timp  cat fierbe, taiem o varza intrea( pune linistit toata varza chiar daca ti se pare prea mult,scade  f  mult)

DSC02796

In acest moment punem cateva bucati de carnat afumat si lasam sa fiarba la foc mic pana carnea se fierbe si devine moale ,abea acum dupa ce carnea e fiarta bine putem adauga vre-o 150 ml suc de rosii , maghiran aprox.  1 lingurita,cateva seminte de chimen  si umpic de piper negru

Atentie cantitatea de apa depinde de gustul dvs.    cat de groasa doriti sa fie ciorba,de exemplu: la tocanita ajung 3-4 cani de apa ,aici trebue in jur de 10 cani,  echivalet   3 l apa

Eu o prefer intre tocanita si ciorba normala,ideal pt mesele de vara

DSC02804

Introducem varza taiata sicartofii taiati cubulete

varza cu carne

varza cu carne

Lasam la fiert pana varza se sticleste ,iar inainte de ultimul clocot adaugam vre-o 3-4  fire de cimbru

Published in: on 05/26/2009 at 10:47 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/26/varza-cu-carne/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un comentariu