Supa de chimen cu crutoane

Ingrediente:

Ulei lingura- 1 lingura

Faina               1-lingura

Chimen          2 lingurite

Ceapa             1- intreaga

Vegeta,sare

Smantana    100g

Unt              1- lingura

Paine           3- felii

Usturoi     2- catei

Mod preparare: In uleiul fierbinte se pune o lingura de faina si 2 linguri de chimen,se tine pe foc amestecand in continu pana faina  se rumeneste umpicDSC02815

In acest moment se pune apa aprox 1 litru,o ceapa intreaga , vegeta ,sare si se lasa la fiert

DSC02816

Separat se ia 2-3 felii de paine, se taie cubulete si se stropesc cu usturoi presat si amestecat  cu apa(mujdei)

DSC02817

Apoi intr-o tigaie prajim bucatelele de paine  cu o lingura de unt

DSC02820_1

Pana devin maronii,apoi le separam de unt si le asezam pe un servetel sa se scurga toata grasimea

DSC02824

Dupa aprox  trei sferturi de ora oprim focul sub supa si o strecuram

Se pune supa in farfurie iar peste se adauga „CRUTOANELE DE PAINE”   pofta buna!!

DSC02825

Published in: on 05/29/2009 at 9:04 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/29/supa-de-chimen-cu-crutoane/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. si smantana?

  2. smantana la sfarsit, dupa gust


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: