Tortelinii cu sunca si smantana

Ingrediente:DSC02832

Sunca 200g

Ou   1 galbenus

Usturoi  3 catei

Tortelini  250 g

Smantana 250g

Ulei masline

Ardei 1 buc

rosie decojita(optional

Piper,busuioc

Oregano

Parmezan

Mod preparare:   Se taie cubulete:sunca ,ardeiul,rosile decojite si se pun la calit intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline,in momentul in care sunca prinde o crusta ,se adauga usturoiul maruntit si umpic de piper macinat,se mai lasa pe foc aprox 5 minute

DSC02836

Separat se amesteca smantana cu un galbenus de ou ,o lingura de parmezan razalit,umpic de sare,piper ,jumate de lingurita de busuioc,jumate de lingurita de oregano si se amesteca bine

DSC02833

Tot continutul se arunca peste tigaia in ce s-a prajit sunca si  se amesteca bine   (In caz ca parmezanu se intinde ca si cascavalul si nu se amesteca frumos mai tineti la foc mic pana se face un sos cremos)

DSC02840

Se mai lasa la foc foarte mic 5 minute

Tortelinele se fierb in apa cu sare ca si ori ce fel de teitei,iar metoda de verificare daca sunt fierte e simpla :   gustati din cand in cand,in momentul cand sunt fierte le strecurati bine si le amestecam cu sunca si smantana

tortelinii cu sunca

Published in: on 05/29/2009 at 9:38 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/29/tortelinii-cu-sunca-si-smantana/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. nu am mai papat de vreo doua sapt paste si mi-ai facut pofta !!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: