Carnati de mistret

Ingrediente necesare pentru 3 kg de carnati de mistret:

  • 2 kg de muschi de mistret (recomandam mistret tinar de pina la 100 kg)
  • 1/2 kg slanina de porc domestic cruda
  • 1/2 kg de „scaricica” grasa de porc domestic
  • 3-4 oase garf pentru ciorba
  • 5 capatini de usturoi
  • condimente pentru carnati – dupa gust
  • 2 cani de zeama de varza
  • Se fierb oasele garf impreuna cu zeama de usturoi si zeama de varza pana carnea se desprinde de pe oase
    Se raceste fiertura si in timpul asta dam prin masina de tocat toata carnea disponibila.
    Se mai curata 2 catei de usturoi sise prepara un mujdei la care se adauga 1 linguritza de bicarbonat de sodiu
    Se potriveste carnea din sare si piper si se ia la framintat adaugind treptat mujdeiul si zeama de oase. Cind pasta se desface de pe maini foarte usor, pasta de carnati este gata
    Se lasa peste noapte la frigider, la macerat si dimineata se umplu matele de porc cu tocatura
    Se pastreaza peste noapte in bucatarie ca se scurga si apoi se dau la vint pentru 2-3 zile – cu grija sa nu inghete!
    Se pot consuma ca atare, prajiti sau daca se dau la fum de lemn tare pentru 2-3 zile se pot pastra pentru vint si pentru consum uscat.

    Pofta buna!

    Published in: on 05/31/2009 at 3:46 pm  Comments (1)  

    The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/31/carnati-de-mistret/trackback/

    RSS feed for comments on this post.

    One CommentLasă un comentariu

    1. am papat si eu cateva preparate din vanat , sunt delicioase … am si gatit fazan , mistret , caprior … imi place mult carnea de vanat !!!
      superbe retetele tale !!!Sper sa mai am ocazia sa gatesc vanat si sa pot posta si eu pe blog retete din vanat😉 …


    Lasă un răspuns

    Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Google+

    Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

    Conectare la %s

    %d blogeri au apreciat asta: