Chiftelute de caprior cu sos de tarhon

Ingrediente:

  • 1 kg de carne macra, 2 cepe, 150 gr franzela, 2 linguri faina, 2 oua, sare, piper, untura pentru prajit.
  • Pentru sos: 2 cepe, 2 morcovi, o telina, 2 linguri bulion, 2 linguri faina, citeva boabe de piper, 3 legaturi de tarhon, o lingura zahar, sare si otet dupa gust
  • Carnea, care a stat intial in bait, se spala, se sterge si se trece prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita si franzela inmuiata in lapte si storsa. Se adauga ouale, piperul si sarea, se framinta si se prajesc chiftelele obisnuite in untura.
    Pentru sos se taie legumele foarte fin sau se dau prin razatoare si se inabusa in grasime incinsa.

    Se pune apoi tarhonul oparit si taita potrivit si se lasa sa se mai fiarba 10-15 minute. se potriveste de sare si, dupa gust, se poate adauga putin mustar si zahar.

    Published in: on 05/31/2009 at 11:57 am  Lasă un comentariu  

    The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/31/chiftelute-de-caprior-cu-sos-de-tarhon/trackback/

    RSS feed for comments on this post.

    Lasă un răspuns

    Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Google+

    Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

    Conectare la %s

    %d blogeri au apreciat asta: