Fazan american

O reteta pentru familie, dar fara pretentii festive!

Ingredientele sunt urmatoarele: 1 fazan, 1/4 cani faina, un pachet unt, o ceapa maruntita, o tulpina telina, o cana de supa de pui, o cana frisca (nu smantana) – evident nebatuta, condimentul preferat (de la Vegeta la orice iti place), 2 linguri de sherry, 1/2 lingura sare, 1/2 lingura piper, 2 cani de orez fiert (aburit). De preferat un orez cu bob lung, in nici un caz orez de pilaf.

Modul de preparare – este urmatorul: Se imparte fazanul in 4 bucati egale si se da prin faina.
Se topeste untul in tigaie si rumeneste fiecare bucata, usor pe fiecare parte. Este recomandat ca la rumenire bucatile sa fie intoarse o singura data de pe o parte pe alta.
Dupa rumenire se adauga ceapa si celelalte 7 ingrediente si de da la cuptor 175 grade C cam o ora si jumatate, sau pana cand e gata….
Se scot bucatile de fazan si se tin la cald. Ce a ramas in tigaie se reduce intr-un sos, la foc mic si se serveste deasupra fripturii

Published in: on 05/31/2009 at 12:00 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/31/fazan-american/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: