Fazan la cuptor

Nu e chiar simplu sa pregatesti un fazan, daca vrei sa aiba gust si carnea sa fie frageda…dureaza!
Sa o luam pe rand:

  • fezandarea dureaza trei zile (dupa carte) si consta in eviscerarea (curatarea de intestine) fara sa-l jumulesti de pene, uscarea in interior cu faina de malai, pesmet, sau taratze. Dupa aceasta operatiune nu se spala, se atarna ” la vant ” 2-3 zile. Acum fiind f. frig afara se prefera o camara rece sau daca nu ingheata afara, la streasina casei.
    Proba fezandarii se face jumulind cateva pene de la gat sau din varful aripii. Daca acestea se desprind usor totul e OK
  • Dupa fezandare, fazanul se jumuleste de pene si apoi se parleste de cotoarele ramase, dar cu mare grija sa nu se basice prea tare pielea.
  • Se clateste cu vin pe exterior si interior (ATENTIE! fazanul nu se tine in baitz, ar fi un sacrilegiu!)
  • In aceasta etapa se poate alege si fierberea inaintea gatirii propriu-zise sau introducerea direct in cuptor, intr-o tava, sarata si piperata, presarata cu boia de ardei si putin chimen, pe un pat de legume taiate rondele sau cubuletze, morcovi, ceapa, praz, 2-3 catei de usturoi,2-3 frunze dafin sau ce mai doresti rozmarin, busuioc…si scaldate obligatoriu in 2-3 pahare de vin rosu si 1 pahar de ulei sau o lingura de untura.
    Coacere in cuptor dureaza cam 1 ora si 30 min. la 180 gr. C si se stropeste friptura din cand in cand sa nu se usuce.
    Se serveste cu garnitura de cartofi piure sau natur stropit cu sosul ramas in tava
    Fazanul se scoate din cuptor cind are culoare galben – brun, usor crocant!

    Published in: on 05/31/2009 at 4:02 pm  Comments (1)  

    The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/31/fazan-la-cuptor/trackback/

    RSS feed for comments on this post.

    One CommentLasă un comentariu

    1. wow o reteta excelenta..nu am stiut ca este asha de greu de gatit..


    Lasă un răspuns

    Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Google+

    Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

    Conectare la %s

    %d blogeri au apreciat asta: