Friptura de iepure cu mamaliguta

Ingrediente:

Pulpele din fata si din spate si gatul, 1/2 pahar ulei, 5-6 cepe mari, 2 linguri bulion, 5-6 boabe ienibahar, 1 foaie de dafin, 200 g masline, 200 grame ciuperci, 1/2 lingurita zahar, 1 ceasca de vin alb sec, sare.

Bait:

Se tine carnea intr-un bait, cel putin 24 ore. Baitul e format din apa, ulei de masline, otet acetobalsamic ( sau normal,de struguri), 2 foi de dafin, boabe de muster, boabe de piper, alte condimente.

Mod de preparare:

In cratita cu uleiul fierbinte se rumenesc bucatile de iepure, se adauga ceapa taiata pestisori, vinul, 2-3 linguri de apa, bulionul, sarea, zaharul, ienibaharul, foaia de dafin, maslinele taiate rondele. Se amesteca totul usor cu lingura, se acopera si se lasa sa fiarba foarte incet pina este gata (sosul bine scazut). Se amesteca din cind in cind mincarea pentru ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Se prepera intre timp o mamaliga tare, care se lasa un pic la racit sa se lege bine. Se servesc pe platou bucatile de friptura de iepure si 1 bucata de mamaliga racita. Se serveste cu vin rosu aspru.

Published in: on 05/31/2009 at 3:51 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/31/friptura-de-iepure-cu-mamaliguta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Ati publicat reteta si in vinatorul.ro?

    http://www.vinatorul.ro/public/ro/articole/detalii/391-Friptura_de_iepure_cu_mamaliga


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: