Rata cu masline

Pentru 10 portii: 2 kg carne de rata, 500 g masfine, 200 ml vin, 200 ml uiei, 50 g pasta de tomate, 50 g fam3,, 50 g ceapa, 50 g morcovi, 50 g telina, piper boabe, cimbru, foi de dafin, sare, dupa preferinţa, 100 g lamiie.

Raţa salbatica se curata de pene, se trece prin flacara, apoi se freaca cu malai si se spala dear pe deasupra. Se scot maruntaiele, oprind numai inima si ficatul, restul se arunca. Se taie in sferturi raţa si se pune intr-un vas, pentru marinare. Separat, se pregateste prin fierbere marinata din 100 ml otet diluat cu 300 ml apa si 20 ml vin rosu, citeva felii de morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, dupa gust. Se fierb intr-un vas acoperit cca 10 minute, apoi se toarna fierbinte peste raţa si se acopera vasul. Daca nu se pre-para gisca in aceeasi zi, marinata se raceste si apoi se toarna peste carnea de raţă si se pastreaza la loc racoros cca 2-3 zile, intorcind carnea in timpul macerarii cel putin o data pe zi. Cind se scoate din marinata, carnea se sterge, se pune intr-o tava smaltuita, se ungecu untura, se toarna putina apa si se pune in cuptorul incins.

Preparare: dupa ce a fost marinata, rata se sterge, se portioneaza si se pune la mabusit intr-un vas cu ulei pina se patrunde bine, fn grasimea ra-masa se inabusa zarzavatul curatat, spalat si taiat marunt. !n timpul inabusirii se adauga faina desfacuta in putina apa rece, pasta de tomate dizolvata si apa calda necesara pentru a fierbe timp de cca 20—30 minute. Cind este gata carnea, se strecoara sosul si se paseaza tot zarzavatul, adaugind piperul boabe, cimbrul foile de dafin, feliile de lamiie curatate de coaja, maslinele oparite, vinul si se mai lasa sa fiarba. Preparatul se serveste rece. Rata salbatica se poate pregati si cu ciuperci si cu varza, sub forma de ostropel etc

Published in: on 05/31/2009 at 10:05 am  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://butireteteculinare.wordpress.com/2009/05/31/rata-cu-masline/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: